Gasflessen

Gasflessen kopen

Gasflessen kopen voor uw vuurtafel of barbecue is eenvoudig. Hierbij staat veiligheid voorop, waardoor u geen gasflessen online kunt kopen. Een gasfles mag immers niet via de post verzonden worden in verband met de veiligheid. Gelukkig zijn er wel veel locaties in Nederland waar u gasflessen kunt kopen, waardoor het voor u eenvoudig wordt gemaakt. Ook vindt u veel verkoop adressen buiten nederland. Een goed en veilig product is bijvoorbeeld de BeneGas Light gasflessen. Zoek hier naar alle gasflessen verkoop adressen.

Benegas Light gasflessen

De benegas light gasflessen staan bekent om zijn veiligheid, lichte gewicht, praktische karakter en typische design. Over het design is goed nagedacht, zodat hij comfortabel is in omgang. Je kan het bijvoorbeeld zeer eenvoudig vastpakken door de voorgevormde handvatten. Daarnaast kan je door het transparante kunstof de hoeveelheid gas zien, die zich bevindt in de gasfles. 

Het prakische karakter van de Benegas light gasflessen wordt gevormd door het gewicht en het formaat. De Benegas light gasflessen zijn zéér licht in vergelijking met de standaard stalen gasflessen. Zo kunt u kiezen uit een 5 kg fles of een 10 kg fles. Benegas light heeft gewicht kunnen besparen door het gebruik van kunsstof materialen. Deze kunststof materialen maken de gasfles ook direct heel veilig.

Alle gasflessen zijn namelijk gemaakt van hightech syntetisch materiaal. Een gasfles van Benegas light bestaat uit een HDPE voering, deze voering is uit één geheel vervaardigd. Om deze HDPE voering zit een gevlochte glasvezel versterking. Deze hele constructie zit vast met kunsthars. Doordat er bij deze contructie geen lijm of lasnaden nodig zijn, en mede door de glasvezel versterking, is deze constructie enorm sterk en veilig.

Brand bij een gasfles van staal vs een Bennegas Light gasfles

Gasfles van staal: wanneer de temperatuur rond een gasfles van staal stijgt, dan zal het gas in de fles ook gaan uitzetten. Bij een warme hete zomerse dag, is dat geen enkel probleem, aangezien deze flessen daarop gebouwd zijn. Echter bij een brand is de temperatuur vele malen hoger, waardoor de hydraulische kracht van het gas en voorzorgen dat de fles gaat vervormen. Hierdoor ontstaan scheuren in de gasfles of zal die openbarsten. De vloeibare gas die in de fles zit, komt dan ineens vrij, waardoor er een Blowing Liquid Expansion Vapour Explosion ontstaat. Het gevolg is dat de stalen gasfles als een ongeleid projectiel rond schiet en daarbij hulpverleners en of andere omstanders verwond.

Benegas Light gasfles: ook bij de Benegas Light gasfles zal de gas hydraulische krachten ontwikkelen bij een te hoge temperatuur. Hierbij zal de de gasfles ook uitzetten, maar het kunsstof materiaal wordt ook zachter door de temperatuur. Door deze combinatie zullen er miniscule kleine gaatjes onstaan in de HDPE voering van de gasfles. De gasfles zal via deze kleine gaatjes gas verliezen, die direct opbrand. Hierdoor zal een Blowing Liquid Expansion Vapour Explosion nooit ontstaan. Het gevolg is een gecontroleerde uitbranding van de Benegas Light gasfles. Uit brandtesten blijkt dat de fles niet volledig uitbrand, maar gewoon blijft staan. Hierbij is de kunststof buitenkant wel volledig opgebrand, maar het cocon van de Bennegas Light gasfles is nog intact.

Veiligheidsvoorschriften bij het gebruik van gasflessen

Gas is een licht brandbare stof, waar je zéér zorgvuldig mee om moet gaan. Gas zie je niet en is van nature geurloos. Daarom wordt er een geurstof toegevoegd aan gas en kan je nu dus ruiken wanneer er gas lekt. Wanneer u gas ruikt in de buurt van uw eigen gasfles, draai deze dan direct dicht of neem direct afstand en waarschuw de brandweer en uw omgeving. Openvuur of een brandonsteking is dan levensgevaarlijk!

- Ondergrond
Uw gasfles dient bij gebruik en transport altijd rechtop te staan op een vlakke en droge ondergrond.

- Controleer met zeepsop of de fles dicht is
Controleer altijd na gebruik, dus ook na het vullen en wanneer de fles leeg is, of de gasfles dicht is. Dit kunt u doen, door een beetje zeepsop over de opening van de gasfles te doen. Wanneer er een gasbel ontstaat, is de gasfles NIET goed dicht. U dient deze dan beter dicht te draaien. Controleer dit nooit meer vuur, sigaret of een andere onstekingsbron.

- Omruilen van uw gasfles
Ruil uw Benegas fles altijd om voor een volle Benegas fles die verzegeld is. Wanneer de gasfles niet verzegeld is, weet u niet of deze veilig is. Gebruik deze dan ook niet. Ga NOOIT uw gasfles bijvullen bij een LPG station. Dit is levensgevaarlijk!  

- Gaskraan op uw benegas light gasfles
De gaskkraan op een Benegas fles is er opgemaakt, dat deze met de hand goed en veilig open en dicht te draaien is. Gebruik dus nooit gereedschap om uw gasfles open of dicht te maken, dit is overbodig en tevens gevaarlijk. Door het gereedschap kunnen onderdelen afbreken of vonken onstaan, die een gevaar vormen. Controleer voor gebruik of er beschdigingen te vinden zijn op de gaskraan, slangklemmen en gasslag. Zitten hier beschadigingen op, dan kan dit een gevaar opleveren. Het is dan veiliger om een nieuwe gasfles te kopen of om deze om te ruilen.

- Gasslangen hebben een houdbaarheidsdatum
Elke goedgekeurde propaanslang die u voor uw (Bennegas light) gasfles gebruikt, moet voorzien zijn van een keurnummer en jaartal. Deze slag mag niet ouder zijn dan 2 jaar. Is de gasslag ouder dan 2 jaar, dan kunnen hier haarscheurtjes in zitten, waar gas uit kan lekken. Dit kan zorgen voor gevaarlijke situatie. Bevestig uw gasslag altijd met goede slangklemmen. Zorgt er ook voor dat uw slag kort blijft, beperk deze tot 1 meter.

- Ventilatie is belangrijk
Gas zakt, waardoor een goede ventilatie bij de grond erg belangrijk is. Plaat gasflessen bijvoorkeur in een open ruimte met veel ventitalie en niet in een afgesloten ruimte. Plaats deze ook niet voor een kelderraam, openlucht rooster of boven een verdiepte ondergrond. Het gevaar dreigd, dat het gas in deze ruimte loopt, als een soort water. Het gas blijft hangen in deze ruimte en is dus erg vlambaar. 1 kleine onsteking kan vervolgens de hele kelder of onderverdieping in brand zetten.

- Wat te doen bij brand
Mocht de brand de gasflessen nog niet hebben bereikt, probeer deze dan te verwijderen en koel te houden door bijvoorbeeld een natte handdoek er overheen te leggen. Sluit direct de gaskraak, PAS OP want de kan warm zijn. Gebruik dus een doek of een handschoen ter bescherming. Zet ten alle tijden nooit uw eigen leven op het spel. Bij twijfel direct afstand nemen, omgeving inlichten en de brandweer bellen 112.

- Omgeving en lokatie
Zorg ten alle tijden dat andere vuur en onstekingsbronnen uit de buurt zijn van de gasfles. LET OP vooral bij het verwisselen van gasflessen, dat er geen onstekingsbron in de buurt is. Plaats gasflessen nooit bij warmtebronnen zoals een kachel, kampvuur, oven ect. Probeer bij voorkeur uw gasfles uit de zon te houden en de gasfles niet in een ruimte te zetten, waarbij de temparatuur hoger is dan 40 graden. Voorkom huidcontact met gasflessen zodra zich ijvorming ontwikkelt op de gasfles, dan kans bestaat dat u branwonden oploopt. Gebruik ten alletijden beschermde handschoenen wanneer u met gasflessen aan de slag gaat. 

- Veiligheid gaat boven alles
Vertrouw u het niet, neem gepaste afstand en waarschuw de brandweer (112)

Gasflessen verkoop adressen

Wilt u gasflessen kopen voor uw vuurtafel, gasstel, heater of een ander product, dan hebben wij voor u meerdere verkooppunten in Nederland, België, oostenrijk, Groot Britannië, Polen en Portugal. Bekijk alle gasfles verkoop adressen door heel simpel uw plaats op postcode in te typen en alle verkoop adressen bij u in de buurt komen automatisch tevoorschijn.